Címlap
Gerőcs Fanni a történelmi íj kadet kategóriában világbajnoki címet szerzett!!! PDF Nyomtatás E-mail

2016. augusztus 30. -  szeptember 3. között került sor a HDH International Archery Association (HDH Nemzetközi Íjász Szövetség) által rendezett Történelmi Íjász Világbajnokság lebonyolítására Gyulán.

A világbajnokságon Gerőcs Fanni a történelmi íj kadet kategóriában világbajnoki címet szerzett!

Egy fantasztikus és erőt próbáló hét a festői Gyula városában. 20 nemzet ( a teljesség igénye nélkül:

Bhután, Indonézia, Malayzia, Korea, Románia, Lengyelország, Törökország, Anglia, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Szingapúr stb.) közel 300 versenyzője mérte össze tudását. Kemény volt, de túléltük! A versenyeken történelmi íjjal, fa vessző természetes tollazással, történelmi jellegű viseletben lehetett részt venni.

A szervezők egy lőlapos, egy ügyességi és egy 3D állatalakos pályát alakítottak ki a versenyre 18 lőállással.

Minden pályán el kellett érni a selejtező szintet, amennyiben ez nem sikerült, kiesett a versenyző.

Mi a lőlapos pályán kezdtük a versenyzést, ahol a selejtező szint meglövése volt a cél.

Nem indult jól a verseny, ugyanis az első két célt nem sikerült jól eltalálni, odafigyeléssel azonban 266 pontot (49 %) lőve teljesítette Fanni a pályát és nyerte a kategóriát 6 ponttal a második helyezett előtt.

A második napon következett az ügyességi pálya, ahol a vár körül elhelyezett célokra kellett lövéseket leadni. Volt gyors lövészet, ahol egy katonát kellett meglőni 20 másodperc alatt maximum 6 vesszővel, vagy lengő, le és felbukó, valamint mozgó célokat eltalálni.

259 pont (48 %) lett az eredmény, ami ezen a pályán a kategóriában a második helyet jelentette csupán egy pontra az első helyezettől.

Harmadik napon  a 3D-s  pályára került sor. Itt élethű, különleges gumiból készült állatok (róka, borz, fekvő szarvas, vaddisznó, farkas, fácán, nyúl stb.) kerültek kihelyezésre a Thermál Camping melletti erdős területen. Az állatok változó távokon kerültek elhelyezésre a természetes környezetben. A pályaépítők kihasználták a terep adta lehetőségeket, játszottak a fény-árnyék viszonyokkal, így elég nehéz helyzetbe hozták a versenyzőket.

Fanni 215 pontot lőve (40 %) teljesítette a pályát, ami azt jelentette, hogy mindhárom pályán sikerült meglőni a selejtezőszintet (35 %) és ezzel bejutott a szombati ragsoroló versenybe.

A rangsoroló versenyen dőlt el, hogy ki nyeri a világbajnokságot. A rangsoroló pálya kialakításánál a HDH Történelmi Íjász Szövetség versenyszabályzatának megfelelően a már teljesített mindhárom pályáról a szervezők 6-6 célt választottak. Ezek alkották az új leküzdendő akadályt a versenyzők részére.

A végeredmény a rangsorolóba 200 pont lett, melyben nagyban közrejátszott a fáradtság, (4 pálya 4 nap alatt nem kis teljesítmény), azonban ez a teljesítmény a világbajnoki címet jelentette Fanni számára!

A díjátadóra a Gyulai Vár udvarán került sor, ahol a világbajnoki aranyérmet, oklevelet a verseny díszvendégétől, a bhutáni miniszterelnöktől vehette át Gerőcs Fanni és lett a HDH Nemzetközi Íjász Szövetség első női kadet íjász világbajnoka.

 Rengeteg élménnyel lehettünk gazdagabbak, új kultúrákat ismerhettünk meg és számos új barátra tettünk szert. Nem állunk meg az elkezdett úton, szeptemberben Történelmi Országos Bajnokság Egerben, októberben 3D Országos Bajnokság Gödöllőn, ahová megszereztük a kvalifikációt.

/Gerőcs Fanni/

 

Gratulálunk az elért szép eredményhez, és további sok sikert kívánunk!

/Majdanics László polgármester/

 
I. Tiszalúci Horgászbál PDF Nyomtatás E-mail

 
Falunap 2016. PDF Nyomtatás E-mail

 
Kossuth Lajos mellszobrának leleplezése PDF Nyomtatás E-mail

 

 

 
2016 augusztus 20. Új Kenyér szentelése PDF Nyomtatás E-mail

 
Falunap 2016 PDF Nyomtatás E-mail

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 173 vendég böngészi

Eseménynaptár

október 2018
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hirdetés

Katt a képekre!