Címlap
EGÉSZSÉGÜGYI ALAPÍTVÁNYUNK HIRDETÉSE PDF Nyomtatás E-mail


VÉDŐOLTÁSSAL A MÉHNYAKRÁK  ELLEN!

 


Egészségügyi alapítványunk csatlakozott a GlaxoSmithKline gyógyszercég „Összefogással a méhnyakrák ellen” kezdeményezett megelőző programjához. A kezdeményezésnek köszönhetően most lehetőség nyílik arra, hogy a programba belépő 14-25 éves nők és lányok, kedvezményes áron juthassanak hozzá a védőoltáshoz.  
A méhnyakrákot, tudni kell, hogy a HPV- a Humán Papillomavírus - okozza. A nők közel 80%-a megfertőződik ezzel a vírussal, aminek a felét rákkeltő törzsek okozzák, HPV fertőzés nélkül nincs méhnyakrák.
A méhnyakrák a nők második leggyakoribb daganatos betegsége 45 év alatti nők körében, az emlőrák után, pedig MA  MÁR  MEGELŐZHETŐ, ha élünk a védőoltás adta lehetőséggel. A védőoltás védelmet biztosít a rákkeltő HPV típusok ellen.

Bővebben...
 
Vöröskereszt PDF Nyomtatás E-mail

130 éves a Magyar Vöröskereszt


A Magyar Vöröskereszt 1881. május16-án alakult meg. A tiszalúci Vöröskereszt bár szűk, de baráti körben megünnepelte a 130-as évfordulót. A VK humanitárius társadalmi szervezet, fő célkitűzése: az élet, az egészség védelme, társadalmi szolidaritásra nevelés. Mindenkinek tudni kell, hogy a vér nélkülözhetetlen gyógyszer. A vér az élet feltétele, a vér maga az élet. A véradás a testi és szellemi jólét bizonyítéka annak, aki adja. Köszönet, hála nem jár érte, de büszke lehet az, aki vért ad.
Az ünnepségen köszöntöttünk minden véradót, és szerény jutalomban részesültek a többszörös véradók:

Bővebben...
 
Polgárőr Egyesület felhívása. PDF Nyomtatás E-mail

 

FELHÍVÁS
 


Tisztelettel tájékoztatunk minden Tiszalúci Lakost, hogy 2011. márciusában több, rablással járó bűncselekményt követtek el településünkön, köztünk élő magánszemélyek sérelmére.
Egyesületünk - a további bűncselekmények megelőzésének reményében - a községünk lakosságát egy civil összefogásra kívánja felhívni, amelynek lényege egy komplex akcióprogram megvalósítása lenne.

Bővebben

 
Könyvtár fejlesztése Nyomtatás E-mail

Esélyegyenlőség növelése könyvtári informatikai fejlesztéssel a szerencsi kistérség településein TIOP-1.2.3 címmel közös pályáztot nyújtott be a tiszalci ÁMK Nagyközségi könyvtára, Szerencs, Legyesbénye, Mád, Megyaszó,  Taktaharkány, és Taktaszada. A projekt keretén belül 6.185.909,- Ft-ot nyertünk, melyből a  könyvtár világosításkorszerűsítése, lámpatestek cseréje, belső akadálymentesítés, biztonságtechnikai védelem, számítógépek, nyomtatók, a fogyatékkal élők könyvtárhasználatát segítő speciális eszközök (nagyító egér, képernyő-felolvasó, hurkos erősítő, rádiós mikrofon) lettek  beszerelve. A projekt záró rendezvényére 2010. december 17-én du. 15 órától került sor.
 
 
Bánkuti Lászlóné
könyvtáros

 

Bővebben...
 
Ünnepség a ref. templomban 2010 Nyomtatás E-mail

Karácsonyi ünnepség a ref. templomban.

 

Egy rövid videó az ünnepségről.

 

 

  

 

 
2010 karácsonyi ünnepség PDF Nyomtatás E-mail

 

2010. december 21-én kedden 16 órakor kezdődő
MINDENKI KARÁCSONYA ÜNNEPSÉGEN
készűlt képek megtekinthetők az alábbi képre kattintva.
 


 

 

 
«ElsőElőző414243KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 160 vendég böngészi

Eseménynaptár

szeptember 2018
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Hirdetés

Katt a képekre!